Probajte što pre

Kiflice gotove za 10 minuta do sada niste probali: Sve domaćice odlepile za ovim receptom!

Predivno pecivo koje uspeva svima
Recepti 13.07.2017. - 20:03h Autor: magazin.ba
Foto: Shutterstock
  • Srednje teško

Sastojci

  • 750 gr brašna
  • 150 gr putera
  • 3 kašike šećera u prahu
  • 2 kašičice soli
  • 1/2 litre mleka
  • 50 g svežeg kvasca
  • 1 jaje i malo soli

Priprema: Prokuvati mleko pomešano sa šećerom u prahu i puterom. Nakon toga u smjsu umutiti sveži kvasac. Dodati so i brašno i umesiti glatko testo.

 

Od testa oblikovati 20 jufki i svaku jufku tanko rastanjite i uvijte u kiflu. Kifle ređajte u pleh prekriven papirom za pečenje. Nakon toga prekrijete pleh kuhinjskom krpom i ostavite da stoji 1 sat na sobnoj temperaturi.

 

U međuvremenu zagrejati rernu na 250 stepeni i pred pečenje premazati svaku kiflu umućenim jajetom sa malo soli (po želji posuti kim ili susam). Kiflice pecite 8 minuta na 250 stepeni.

 

Šarena pita sa borovnicama: Ko je jednom proba, uvek hoće još! (RECEPT)

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...