Oduševiće vas

Osvežavajuća poslastica za vrele dane: Ukusni i neponovljivi banana čizkejk! (RECEPT)

Slatkiš koji verovatno niste probali do sada oduševiće vas već posle prvog zalogaja
Recepti 26.06.2017. - 14:31h Autor: recepti.com
Foto: Profimedia
  • Jednostavno

Sastojci

  • za koru: 4 veće banane, 60 ml ulja, 100 g šećera, 1/2 kesice vanililn šećera, 200 g brašna, 1/2 kašičice praška za pecivo, 1/2 kašičice sode bikarbone, 1 prstohvat soli, kašičica cimeta
  • Za fil: 900 g neslanog krem sira, 100 g šećera, 1/2 kesice vanilin šećera, 250 ml mleka, 1 kesica želatina
  • dekoracija: banana, cimet

Priprema: Banane izgnječiti viljuškom, pa dodati ulje, jaje i mutiti da se smesa lepo sjedini. Dodati šećer, vanil šećer i mutiti dok se šećer lepo ne otopi. Brašno prosejati i postepeno dodavati zajedno sa praškom za pecivo i sodom bikarbonom. Na kraju dodati prstohvat soli i cimet. Smesu izliti u okrugli kalup kome se stranica skida. Pečemo u već zagrejanoj rerni na 160 C oko 30-40 minuta.

 

Neslani krem sir sipamo u posudu za mućenje, dodamo šećer i vanil šećer. Mikserom polako umutimo smesu. U malo mlakog mleka dodamo želatin i pustimo 5-10 minuta da bubri. Kada je želatin nabrubreo dodamo ga preostalom mleku. Mleko zatim postepeno dodajemo smesti od krem sira i mutimo mikserom dok se smesa ne sjedini.

 

Fil prelijemo preko ispečene i ohlađene kore. Ostavimo u frižideru najmanje 3 sata da se smesa lepo rashladi. Skloniti obruč sa kalupa. Ohlađen kolač sečemo i dekorišemo cimetom i kolutovima banane (može i čokoladnim prelivom). Uživati u predivnom ukusu.

 

Brzi i jednostavan čoko koh: Svi uvek traže još ovog kolača! (RECEPT)

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...