Probajte

Pica od krompira: Peče se u tiganju, gotova za 10 minuta! (RECEPT)

Tokom letnjih vrućina, kalorijske obroke možemo da jedemo samo za doručak
Recepti
20:58h Autor:
Pica od krompira: Peče se u tiganju, gotova za 10 minuta! (RECEPT)
Foto: Printscreen/ Facebook/ Now I've Seen Everything

Nutricionisti preporučuju obilan i kaloričan doručak čak i ako ste na dijeti. Smatra se da se tako metabolizam ubrzava, a telo dobije sve potrebne vitamine i minerale. Znači, gladovanje nije dozvoljeno.

Zbog toga ova pica iz tiganja je savršen izbor za doručak pravih gurmana, a i onih kojima kilaža to ne dozvoljava.

Sastojci: 2 kašike ulja, 1 krompir, 100 kačkavalja, kečap, 100 g šunke (a može i kobasica ili kulen), 1 jaje

Recept stare Italijanke: Ovako se pravi klasična kalcona!

Priprema: Krompir oljuštite i isecite na što tanje kolutove. U tiganju zagrejte ulje pa poređajte krompir po dnu tiganja. Ostavite 3 minute da se prži u poklopljenom tiganju. Zatim dodajte kačkavalj, kečap i šunku pa ostavite još 5 minuta. Zatim na picu izlijte jedno jaje, posolite i ostavite da se prži još par minuta.

Picu ne treba okretati, dovoljno je da se prži samo s jedne strane. Zato celo vreme držite poklopac na tiganju.

Poslužite uz rendani kačkavalj i piće po izboru.

Prijatno!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs