Za sve gurmane

Pita razljevuša, ponos bosanske kuhinje: Mnogo dobro jelo! (RECEPT)

Ukus i tekstura ove neobične pite će vas raspametiti
Recepti
16:10h
Pita razljevuša, ponos bosanske kuhinje: Mnogo dobro jelo! (RECEPT)
Foto: Profimedia
  • 15 minuta
  • Jednostavno

Sastojci

  • 200 g kukuruznog brašna
  • 200 g kajmaka
  • 200 g sira
  • 2 dl mleka
  • 3 jajeta
  • 100 g putera

1. Penasto umutite puter, pa dodajte sir, kajmak i žumanca, i dobro umešajte.

2. Umutite čvrst sneg od belanaca, pa dodajte u smesu zajedno s mlekom i brašnom. Testo izlijte u vruću tepsiju namazanu uljem ili puterom i ispecite.

3. Poslužite uz kiselo mleko ili jogurt.

Prazna pita sa jogurtom: Bolju i hrskaviju nikad niste jeli! (RECEPT)

<\/div>
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs