Probajte i vi

Pirotska proja sa čvarcima: Brzo, ukusno i sočno! (RECEPT)

Grad na jugu Srbije je poznat po svojim zanatima, grnčarstvu, ćilimima jedinstvenih šara, sočnom i slikovitom govoru i, naročito, gastronomskim specijalitetima
Recepti 30.05.2017. - 12:52h Autor: srbijuvolimo.rs
Foto: Thinkstock
  • Jednostavno

Sastojci

  • 300 g belog kukuruznog brašna
  • 200 ml mleka
  • 2 jajeta
  • 300 g mlevenih čvaraka
  • 2 kašike masti
  • So
  • Prašak za pecivo

Pirot je prava riznica gastronomskog, etnološkog i lingvističkog nasleđa južne Srbije. Grad u podnožju tajanstvene Stare planine, poznat je po svojim zanatima, grnčarstvu, dvostranim ćilimima jedinstvenih šara, sočnom i slikovitom govoru i, naročito, gastronomskim specijalitetima.

 

Priprema: Zamesiti mekše testo od šolje mleka, jaja, mlevenih čvaraka, masti, malo soli, praška za pecivo i belog kukuruznog brašna. Testo, koje ne sme da bude gusto, sipati u nauljenu tepsiju ili pleh. Ispeći u jače zagrejanoj pećnici na oko 250°S. Služiti odmah, sa sirom.

 

Brza krompiruša: Ukusna pita gotova za pola sata! (RECEPT)

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...