Obradujte svoje ukućane

Prolećna torta sa jagodama: Sloj po sloj vrhunskog užitka! (RECEPT)

Ništa ne može da zameni sveže jagode, pa ne čekajte da prođe sezona već uživajte u ovom prefinjenom dezertu
Recepti
11:02h Autor:
Prolećna torta sa jagodama: Sloj po sloj vrhunskog užitka! (RECEPT)
Foto: Thinkstock
  • Srednje teško

Sastojci

  • 6 jaja
  • 250 g brašna
  • 250 g šećera
  • 75 g maslaca
  • 2 kašike ruma
  • 4 kašike mleka
  • krem: 500 g jagoda, 200 g šećera, 100 ml vode, 2 pudinga od jagode, paketić želatina, 15 kašika vode, 2,5 dl slatke pavlake

Priprema:

Umutite žumanca sa šećerom, dodajte brašno, vanilu, čvrsto ulupanu penu od belanaca i rastopljeni prohlađeni maslac. Sve lagano izmešajte, pa ovom smesom premažite tri kalupa za torte obložena papirom. Pecite u zagrejanoj rerni na 200 °C, oko 15 minuta. Pečene kore dobro ohladite.

Stavite u posudu vodu i šećer, pa kad provri dodajte seckane jagode. Kuvajte na laganoj vatri dok jagode ne omekšaju, oko 5 minuta. Usitnite ih viljuškom i pretvorite u kašu. Prašak za puding i želatin otopite s 15 kašika vode i dodajte u vrelu smesu od jagoda. Kuvajte na laganoj vatri dok se smesa ne zgusne, a zatim postepeno mešajući hladite kremu kako se ne bi stvorila korica na površini.

Kore poprskajte mlekom i rumom, pa premažite kremom. Celu tortu premažite ulupanom pavlakom i ukrasite jagodama.

Najzdraviji slatkiš ikada jedite koliko hoćete: Kokos kuglice od samo 2 sastojka! (RECEPT)

<\/div>
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs