Recepti sa Stilom

Mata Hari jagnjetina

Na zagrejanom ulju propržite iseckan crni luk, dodajte komade jagnjetine, posolite i propržite.
Recepti 14.03.2013. - 14:21h
Mata Hari jagnjetina, Foto: Shutterstock.com
  • 90 minuta
  • Srednje teško
  • Za 4 osoba

Sastojci

  • 500g jagnjetine
  • 300g Crnog luka
  • 300g krompira
  • 300g paradajza
  • 200g šargarepe
  • 1 ljuta papričica
  • po ukusu Soli
  • po ukusu Bibera
  • po ukusu mlevena crvena paprika
  • 30g 2 kašike ulja

Prelijte vodom, kuvajte 40 minuta, dodajte kriške paradajza, isečen krompir, šargarepu i ljutu papriku. Kuvajte još pola sata. Začinite, servirajte i poslužite uz crni hleb.

Savet
Jagnjetina se kuva polako u dobro zatvorenoj posudi, skoro bez isparavanja. Meso tako zadržava sve svoje sokove i mirise.

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...