Uživancija

Brza štrudla od oraha: Nema čekanja, peče se odmah! (RECEPT)

Nedelja je dan za kuvanje i spremanje poslastica. Neka vam kuća zamiriše na toplo testo
Recepti
19:24h Autor:
Brza štrudla od oraha: Nema čekanja, peče se odmah! (RECEPT)
Foto: Profimedia

Nema čekanja da testo naraste, pa da se razvije pa sto čuda... Ova štrudla je toliko popularna upravo zbog toga što se zamesi, razvije i odmah peče.

Sastojci: 200 ml tečnog jogurta; 400-500 grama brašna; 1 vanilin šećer; 2 kašike kristal šećera; 1 prašak za pecivo; 50 grama putera (otopljenog); jaje za premazivanje.

Za fil: 300 g oraha, 200 ml mleka, 4 kašike šećera.

Priprema: Otopite puter, dodati jogurt, vanilin sećer i šećer. Dodavati brašno (pomešano sa praškom za pecivo)… malo po malo. Možda vam neće trebati 500 grama.

<\/div>

Dovoljno je da dobijete masu koja se neće lepiti za ruke. Ako imate vremena ostavite 15 minuta da odstoji, a ako ne odmah razvaljajte, mažite i zarolajte štrudlu.

Fil napravite tako što ćete u toplo mleko da umešate mlevene orahe i šećer pa tom smesom namažete štrudlu. Pecite na 200 stepeni oko pola sata (možda i duže, zavisno od rerne).

Vruću štrudlu pospite šećerom u prahu. Uživajte!

<\/div>
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs