Neverovatno

Ciganska torta: Ovo će danas da prave i oni koji ne slave! (RECEPT)

Glavna asocijacija na cigansku tortu je sočna i mekana
Recepti 06.05.2017. - 19:33h Autor: coolinarika.com
Foto: Thinkstock
  • Jednostavno
  • Za 10 osoba

Sastojci

  • Za koru:
  • 3 jajeta
  • 12 kašika šećera
  • 12 kašika mleka
  • 12 kašika ulja
  • 1 prašak za pecivo
  • 3 kašike kakaa
  • Za fil:
  • 1 l mleka
  • 15 kašika šećera
  • 1 puding od vanile
  • Premaz: 4-5 kašika džema po ukusu

U činiji za mućenje dobro umutiti jaja sa šećerom. Dodavati lagano mleko i ulje da se sjedini. Zatim dodati brašno pomešano sa praškom za pecivo, na kraju lagano umešati kakao prah.

 

Dobijenu masu sipati u okrugli kalup podmazan i posut brašnom, prečnik kalupa 20 cm. Peći oko 25-30 minuta, proveriti drvenim štapicem da li je pečeno, zavisno od jačine rerne peći duže.

 

Pečeno ostaviti da se ohladi, u međuvremenu skuvati mleko sa šećerom i pudingom, mora biti retko kako bi se upilo u tortu.

 

Najukusniji čokoladni čizkejk: Kolač bez pečenja, gotov za samo 20 minuta! (RECEPT)

 

Ohlađenu tortu staviti na dublju tacnu, premazati džemom, zaseći vrh u dvanaest delova pa preliti vrućim mlekom sa pudingom i ostaviti da se dobro upije.

 

Sirup dolivati postepeno da nebi curilo sa strana. Služiti kada se sav sirup upije i dobro ohladi.

 

PS. Torata se može po želi ukrasiti šlagom.

 

Puding torta bez pudinga: Turska hit poslastica se sprema za čas! (FOTO, RECEPT)

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...