Recepti sa Stilom

Grašak sa pečurkama

Za ukusno uživanje u vikendu
Recepti 19.10.2013. - 13:20h
Foto: Shutterstock
  • 45 minuta
  • Srednje teško
  • Za 4 osoba

Sastojci

  • 3 crni luk
  • 600g grašak
  • 500g pečurke
  • 200ml paradajz sos
  • 2 kašika brašna
  • biljni začin
  • Ulje

Oljušten crni luk sitno iseckajte i dinstajte na ulju. Zatim dodajte sitno iseckane pečurke i nastavite sa dinstanjem još 10 minuta. Posle toga dodajte prethodno obaren grašak i sve zajedno dinstajte još 20 minuta na tihoj vatri. Na samom kraju ubacite paradajz sos, biljni začin, nalijte sa malo vode i dodajte brašno. Ostavite da se krčka još 15 minuta.

 

Savet: Kada kuvate grašak, uvek dodajte vrelu vodu, jer hladna voda preseca kuvanje povrća.

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...