Tražiće se jedan više

Stari recept za orijentalne ćevape: Gurmanski užitak od jagnjećeg mesa!

Zaboravite na uobičajeni roštilj! Probajte nešto novo i oduševite svoje goste...
Recepti 26.04.2017. - 22:41h Autor: Lepa&Srećna
Foto: Thinkstock
  • 45 minuta
  • Srednje teško
  • Za 4 osoba

Sastojci

  • ½ kg mlevenog jagnjećeg mesa
  • 200 g spanaća
  • ½ nara
  • Glavica crnog luka
  • 2 čena belog luka
  • 2 kašike iseckanih oraha
  • vezica peršuna
  • prstohvat cimeta
  • so, biber
  • 1 dl ovčjeg kiselog mleka
  • 3 kašike maslinovog ulja

Priprema:

 

1. Iseckajte glavicu crnog i 2 čena belog luka. Iseckajte orahe i vezicu peršuna, pa sve izmešajte s 500 g mlevenog jagnjećeg mesa. Posolite, pobiberite, pa začinite s malo cimeta. Napravite 12 ćevapa, nataknite ih na nakvašene drvene štapiće za ražnjiće i premažite s malo ulja, piše Lepa&Srećna.

 

2. Operiite listove 200 g spanaća i očistite pola nara. Izmešajte ovčje kiselo mleko, so, biber i tri kašike maslinovog ulja. Ispecite ćevape na roštilju oko osam minuta. Servirajte s prelivom od kiselog mleka, uz spanać i nar.

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs