Odlično i brzo jelo

Pica koja se ne peče: Ovaj recept će svi želeti da prepišu!

Potige iz regiona Kjanti, a Italijani su ga s razlogom dugo krili
Recepti 25.04.2017. - 14:14h Autor: Lepa&Srećna
Foto: Profimedia

Kad probate, ni vi ovaj recept nećete rado deliti sa drugima!

 

Sastojci: 800 g brašna, 300 g kečapa, 300 g kačkavalja, ulje za prženje, origano, bosiljak, so, biber.

 

Priprema: Napravite osnovno testo za picu od brašna, soli i vode, pa podelite u deset loptica. Rastanjite i neka stoje desetak minuta, pa pržite na podmazanom tiganju sa svake strane dok ne porumeni.

 

Kad sve ispržite, mažite jednu po jednu kečapom i pospite kačkavaljem. Odozgo pospite origanom, biberom i sušenim bosiljkom, pa tako namazane spustite svaku na tiganj na kratko, dok se kačkavalj ne otopi, piše Lepa&Srećna.

 

Uživajte!

 

Originalni recept za tarhanu: Čorba posle koje nećete voleti nijednu drugu!

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs