Probajte što pre

Brza kremasta torta male domaćice: Svaki put se traži parče više! (RECEPT)

Za ovu tortu biće potrebno da pripremite i testo, ali ono se pravi izuzetno lako a peče kratko - tek petnaestak minuta
Recepti 23.04.2017. - 15:36h Autor: coolinarika.com
Foto: Thinkstock
  • Jednostavno

Sastojci

  • Kora: 6 belanaca
  • 6 kašika šećera
  • 100 g kokosa
  • 100 g mlevenih oraha
  • 1 prašak za pecivo
  • Fil: 6 žumanaca, 6 kašika šećera, 2 štangle čokolade za kuvanje
  • 200 g putera, 200 ml slatke pavlake, 2 do 3 kese šlag pene

Priprema: Umutite 6 belanaca sa 6 kašika šećera. Dodajte kokos, mlevene orahe i prašak za pecivo. Mešajte sa mućkalicom, zatim testo istresite u pleh i pecite u zagrejanoj rerni na 190 stepeni Celzijusa oko 10 do 15 minuta.

 

6 žumanaca i 6 kašika šećera kuvajte na pari dok se krem ne zgusne. Dodajte dve štangle čokolade za kuvanje neprestano mešajući dok se čokolada ne istopi. Sklonite sa ringle i ostavite da se ohladi.

 

Umutite 200ml slatke pavlake i ostavite sa strane. U hladan krem dodajte omekšali puter i mutite. Na kraju dodajte umućeni šlag i promešajte. Krem staviti preko ohlađenog testa, a zatim šlag penu.

 

Hit čokoladne lizalice: Nikad lakša priprema slatkiša za pamćenje! (RECEPT)

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...