Recepti sa Stilom

Domaći kaneloni

Ako se dobro spreme umeju da budu ukusne poput italijanskih
Recepti 17.10.2013. - 14:29h
Domaći kaneloni, Foto: Shutterstock
  • 60 minuta
  • Srednje teško
  • Za 6 osoba

Sastojci

  • 500g kora za pitu
  • 400g mešanog mlevenog mesa
  • 100ml kečapa
  • 1 Glavica crnog luka
  • 1 Šargarepa
  • 1 kisela pavlaka
  • 1 čaša neutralne pavlake (ili mleka)
  • 3 jajeta
  • 200g kačkavalja

Prodinstati sitno iseckani crni luk, rendanu šargarepu i meso, šred kraj dodati biljni začin po ukusu i kečap. Promešati, toliko da se sve lepo sjedini i skloniti s vatre. Gotove kore za pitu iseći na pola po širini. Sa prelivom od kisele vode i malo ulja, mazati između dve kore (kora + preliv + kora + preliv + kora + fil), nafilovati i zaviti. Uviti malo sa leve i desne strane a zatim urolati kao sarmice.

 

Kanelone poređati u podmazanu vatrostalnu činiju. Preliti ih umućenim jajima pomešanim sa kiselim mlekom i neutralnom pavlakom. Peći u rerni zagrejanoj na 180 stepeni oko 20 minuta, zatim izvaditi i posuti narendanim kačkavaljem. Vratiti u rernu i peći još desetak minuta.

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs