Recepti sa Stilom

Flert šnicle

Jednostavno, brzo, ukusno
Recepti
17:20h
Flert šnicle
Flert šnicle, Foto: Shutterstock
  • 30 minuta
  • Jednostavno
  • Za 4 osoba

Sastojci

  • 500g junećih šnicli
  • 4 veća kisela krastavca
  • 4 barena jajeta
  • 1 čen belog luka
  • bibera, soli i suvog začina po ukusu

Šnicle izlupati, uvaljati ih u brašno i ispržiti na vrelom ulju. Jaja skuvati i iseckati ih zajedno sa krastavcima. Kad se meso isprži, izvaditi ga na tacnu a u istom ulju propržiti jaja, krastavce i seckani beli luk. Meso vratiti u šerpu, naliti vodom da ogrezne i ostaviti sve zajedno da se krčka dvadesetak minuta. Voditi računa da ne ispari skroz tečnost, da ostane sočno.

Savet: Uz ovako pripremljene šnicle,kao prilog, može se poslužiti bareni pirinač, testenina ili pire krompir. Čaša crnog vina je uvek dobrodošla.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs