Recepti sa Stilom

Šampionska ćuretina

Sočna ćuretina - pravo jelo!
Recepti 03.06.2013. - 12:18h
Šampionska ćuretina, Foto: Shutterstock
  • 30 minuta
  • Jednostavno
  • Za 4 osoba

Sastojci

  • 4 šnicle od ćurećih grudi
  • 200g prezli
  • 250g parmezan
  • 2 jajeta
  • 250g šampinjona
  • 2dl milerama
  • 150g maslaca
  • 2 kašike brašna
  • 4 tanke šnite šunke
  • bibera i soli po ukusu

Očistite i iseckajte šampinjone i 10 minuta dinstajte na vrelom maslacu. Dodajte mileram, promešajte i ostavite sa strane. U dubokom tanjiru pomešajte prezle i pola kašičice parmezana. U drugom tanjiru penasto umutite, jaja posolite i pobiberite. U treći tanjir sipajte brašno. Jednu po jednu šniclu naizmenično uvaljajte u brašno, jaja, prezle-parmezan i pohujte na ostatku vrelog maslaca. Šnicle ređajte u pleh i na svaku stavite šnitu šunke pa prelijte sosom od šampinjona. Odozgo pospite ostatak parmezana i pecite pet minuta na 200 stepeni.

 

Savet: Kada lupate šnicle, tučak prethodno nakvasite vodom

 

 

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs