Recepti sa Stilom

Medaljoni u sosu

Ako volite sireve ovo je recept za vas!
Recepti 03.06.2013. - 12:08h
Medaljoni u sosu, Foto: Shutterstock
  • 60 minuta
  • Srednje teško
  • Za 4 osoba

Sastojci

  • 600g svinjskog filea
  • 60g gorgonzole
  • 500ml mleka
  • 2 kašike brašna
  • 3 Kašike ulja
  • belog bibera i soli po ukusu

Meso iseći na medaljone a onda ih čekićem za meso istanjiti, posoliti i pobiberiti. Zagrejati ulje i ispržiti pripremljeno meso. Gotove medaljone izvaditi pa u preostalo ulje kratko propržiti brašno. Zatim, uz stalno mešanje sipati mleko. Kuvati oko 4 minuta, odnosno dok se ne dobije sos željene gustine. Na kraju dodati izdrobljenu gorgonzolu, skinuti sa vatre i mešati dok se sir ne istopi. Medaljne servirati uz 400 g kuvanog pirinča i 200 g kuvanog graška pomešanog i proprženog na maslacu. Sve preliti sosom od gorgonzole i poslužiti uz salatu po izboru.
Savet: Meso ne sme stajati posoljeno zato što izvlači sok iz vlakana, zato ga ne solite mnogo pre pripreme, pečenja ili prženja

 

 

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...