Recepti sa Stilom

Kokos mafini

Lak za spremanje, ukusan za jelo
Recepti 03.06.2013. - 11:50h
Kokos mafini, Foto: Shutterstock
  • 40 minuta
  • Jednostavno
  • Za 8 osoba

Sastojci

  • 2 jajeta
  • 130g šećera
  • 120ml mleka
  • 350g brašna
  • 100g kokosovog brašna
  • 80g maslaca
  • 1 kesica praška za pecivo
  • 120ml soka od pomorandže
  • 1 narendane kore pomorandže

Umutiti šećer i maslac pa uz neprekidno mešanje dodati jaja, mleko, sok i koru od pomorandže. Nakon toga, umešati brašno pomešano sa praškom za pecivo i kokosovo brašno. Na pleh za pečenje poređati papirne korpice za mafine i u njih sipati pripremljenu smesu (do dve trećine korpice). Pleh staviti u zagrejanu rernu na 180 stepeni. Peći oko 25 minuta.
Savet: Kolači sa kvascem ili praškom za pecivo biće uvek laki i rastresiti ako se stave u jako zagrejanu rernu pa smanjiti temperatu na potrebnu

 

 

 

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs