Recepti sa Stilom

Integralna pita sa povrćem

U brašno dodati 100 g putera, krem sir i malo soli
Recepti 14.10.2013. - 12:58h
Integralna pita sa povrćem, Foto: Thinkstock
  • 65 minuta
  • Srednje teško
  • Za 4 osoba

Sastojci

  • 200g Integralnog brašna
  • 200ml kisele pavlake
  • 150g ementalera
  • 250g Crnog luka
  • 250g brokolija
  • 250g karfiola
  • 120g putera
  • 100g krem sira
  • 2 jaja
  • 2 kašike seckanih badema
  • bibera i soli po ukusu

Brzo umesiti testo, uviti u foliju i držati u frižideru pola sata. Brokoli i karfiol iskidati na manje cvetove, luk sitno iseckati. Na ostatku rastopljenog putera dinstati luk. dodati brokoli, kafriol i šoljicu vode. Poklopiti i dinstati na laganoj vatri 10-ak minuta. Posoliti, pobiberiti. Testo rastanjiti oklagijom i njime obložiti okrugli nauljeni kalup za pitu. Probosti testo viljuškom na više mesta, pa peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 10 minuta. Jaja umutiti, dodati pavlaku i rendani ementaler. Povrće staviti preko testa, preliti smesom od jaja. Posuti seckanim bademima i peći u rerni još 25 minuta.

 

Savet: Umesto da kalup za pitu nauljite možete ga obložiti papirom za pečenje. Štedi vreme, posle takvog pečenja pleh možete samo obrisati vlažnom krpom.

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs