Recepti sa Stilom

Baklava sa nutelom

Obradujte najmilije ovom ukusnom poslasticom
Recepti 09.10.2013. - 13:27h
Foto: Thinkstock
  • 45 minuta
  • Srednje teško

Sastojci

  • 350g Nutele
  • 125g oraha
  • 125g lešnika
  • 125g Badema
  • 125g Pistaća
  • Pakovanje i po tankih kora
  • 150ml Iskon ulja
  • 1l vode
  • 350g šećera
  • 2 meda

U dubljoj činiji pomešajte orahe, lešnike, bademe i pistaće, s tim što bi jedna polovina trebalo da bude mlevena, a druga seckana. Tri kore premazane Iskon uljem naslažite jednu na drugu, a zatim četvrtu premažite nutelom u debljem sloju i pospite mešavinom orašastih plodova. Ponavljajte postupak dok ne utrošite sve sastojke. U rerni zagrejanoj na 200 stepeni pecite baklavu 35 minuta. Od vode, šećera i meda skuvajte gušći sirup, pa kad se ohladi, zalijte toplu baklavu.

 

Savet: Da biste lakše oljuštili badem, prethodno ih poparite vodom.

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...