Uživanje

Slatka lambada torta: Savršen spoj voća i krema! (RECEPT)

Zaigrajte u ritmu lampade spremajući ovaj izvandredan kolač, tj. torticu koja će oduševiti vaše ukućane
Recepti
11:52h Autor:
Slatka lambada torta: Savršen spoj voća i krema! (RECEPT)
Foto: Thinkstock

Voćni žele desert samo prema nazivu podseća na letnje noći i ples u ritmu sambe. Lambada kolač može se jesti u bilo koje godišnje doba, jer ovakva poslastica u svakom smislu nema ograničenja. Ko bi joj takvoj odoleo?!

Sastojci: 250 grama keksa; 200 grama žele bombona

ZA PATIŠPANJ: 150 grama šećera; 150 grama brašna; pola kesice praška za pecivo; 6 kašika vode; 6 jaja.

ZA ŽELE: 1 litar gaziranog soka od pomorandže; 3 kesice praška za puding od vanile; 5 kašika šećera.

ZA BELI FIL: 125 grama margarina; 500 mililitara mleka; 5 kašika brašna; 5 kašika šećera.

Način pripreme: Pripremamo patišpanj tako što polupamo 6 jaja i stavimo u sud za mućenje. Dodamo šećer i mutimo dok se ne rastopi. Potom sipamo vodu. Prašak za pecivo dodamo u sud sa brašnom, a potom brašno dodamo u sud za mućenje.

Mešamo kašikom dok se sastojci ne sjedine. Tepsiju za pečenje premažemo margarinom i prespemo smesu za patišpanj. Pečemo 15 minuta na 180 stepeni.

<\/div>

Pripremamo žele tako što u sud sa strane stavimo 200 mililitara soka, a u šerpu na šporetu sipamo 500 mililitara soka. Dodamo 5 kašika šećera i mešamo žicom za mućenje. U preostali sok u sudu dodamo prašak za puding.

Promešamo žicom za mučenje i dodamo u uzavreli sok u šerpu. Mešamo za vreme kuvanja. Sklonimo sa šporeta kad žele dobije potrebnu gustinu i ostavimo da se ohladi.

Pripremamo beli fil tako što u šerpu na šporetu sipamo veći deo mleka, dodamo šećer i mešamo žicom za mutenje. U preostalo mleko dodamo brašno i izmutimo žicom. Uz neprekidno mešanje u uzavrelo mleko dodajemo razmekšalo brašno. Sklonimo sa šporeta kad krem dobije potrebnu gustinu i ostavimo da se ohladi.

Izvadimo ispečeni patišpanj iz rerne. Na njega nanesemo žele i rasporedimo po celoj površini. Žele bombone sitno iseckamo i nanesemo na žele.

Svaki keks potopimo u preostali sok i prekrijemo žele.

U ohlađeni krem dodamo margarin i mutimo sastojke mikserom, a potom beli fil nanesemo na keks. Sečemo tortu na parčiće, koje po želji možemo da ukrasimo polukrugovima pomorandže.

Galete po najstarijem receptu: Ostaju mekane i do 7 dana!

<\/div>
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs