Recepti sa Stilom

Svečani kuglof

Kolač za sva vremena
Recepti 29.05.2013. - 15:32h
Svečani kuglof, Foto: Shutterstock
  • 60 minuta
  • Jednostavno
  • Za 8 osoba

Sastojci

  • 4 jaja
  • 250g šećera
  • 125g putera
  • 300g brašno
  • 100g lešnika
  • 3 kašike ruma
  • 1dl mleka
  • 1 Prašak za pecivo
  • 3 kašike kakaoa
  • kora od pomorandže
  • po potrebi prezla
  • po ukusu šećera u prahu

Penasto umutite četiri žumanceta, 250 g šećera i 125 g putera. Dodajte 300 g brašna pomešanog sa praškom za pecivo, izrendanu pomorandžinu koru, tri kašike ruma, 1,5 dl mleka i 100 g mlevenih lešnika. Dobro izmešajte, dodajte sneg od četiri čvrsto umućena belanceta. Kalup za kuglof nauljite, pospite prezlama i sipajte pola mase. U drugu polovinu dodajte tri kašike kakaoa, prelijte preko prve mase i lagano promešajte viljuškom da se dobije šara. Pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni, 45-50 minuta. Gotov kuglof pospite šećerom u prahu.

Savet

U kolač, tortu ili kuglof dodaje se vrlo malo alkohola, pa je sasvim bezbedno takav kolač dati mališanima

 

 

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs