Lako se sprema

Brza krompiruša: Ukusna pita gotova za pola sata! (RECEPT)

Za samo pola sata možete da napravite ukusnu pitu, bilo za doručak, večeru ili neku svečaniju priliku
Recepti 02.02.2017. - 15:55h Autor: Stil
Foto: Profimedia
  • Srednje teško

Sastojci

  • 500 g kora za pite
  • 1 kg krompira
  • 2 kašičice mlevenog crnog bibera
  • 4 kašičice suvog biljnog začina
  • 2 dl mineralne vode
  • 1 dl ulja

Priprema: Krompir oguliti i izrendati, zatim dodati biber i suvi biljni začin i promešati. U nauljenu tepsiju stavljamo 2 spojene kore, a na njih začinjeni rendani krompir, pa opet dve kore koje premažemo mešavinom mineralne vode i ulja (2 dl vode pomešati sa 1 dl ulja). Kada smo ih premazali stavljamo na njih začinjeni rendani krompir i preko njega sledeće dve kore, i ponavljamo postupak dok ne potrošimo sav materijal. Ostatkom vode i ulja namažemo poslednje kore.

 

Peći na 200 stepeni oko 25-30 minuta. Pet minuta pre nego što se završi pečenje izvadite pitu, premažite je puterom/margarinom. Dovoljna vam je jedna kašika za premaz.

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...