Recepti sa Stilom

Jagnjetina sa celerom

Mmmmmm kakav ukus!
Recepti 29.05.2013. - 15:08h
Jagnjetina sa celerom,, Foto: Shutterstock
  • 45 minuta
  • Jednostavno
  • Za 4 osoba

Sastojci

  • 500g jagnjetine
  • 200g celera
  • 700g krompira
  • 2 glavice crnog luka
  • 2 kap[ike brašna
  • po ukusu bibera, soli i suvog začina
  • 50g senfa
  • po potrebi maslinovog ulja

Meso operite i ocedite. Jagnjetinu zatim isecite na komade veličine zalogaja pa pospite suvim biljnim začinom, posolite i pobiberite. Crni luk oljuštite, operite i sitno iseckajte. Celer oljuštite, operite i isecite na listiće. Krompir oljuštite, operite i obarite. Na zagrejane tri kašike maslinovog ulja propržite crni luk. Dodajte jagnjetinu, iseckan celer i nalijte vodom. Kuvajte oko 35 minuta, a onda izvadite meso. U isto ulje dodajte senf. Dodajte brašno i malo vode i prokuvajte. Meso servirajte na četiri tanjira i prelijte saftom. Poslužite uz obaren krompir.

 

Savet

 

Šampanjac poslužen na završetku obroka doprinosi boljem varenju

 

 

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs