Probajte

Cvet pogača po isprobanom receptu: Neka vam kuća zamiriše na dom!

Ko je rekao da se cvet pogača teško pravi? Sledite naše korake i ne brinite
Recepti 26.01.2017. - 21:32h Autor: stvarukusa.rs
Foto: Profimedia
  • Jednostavno

Sastojci

  • 1 kg belog brašna
  • 100 ml ulja
  • 100 g maslaca
  • 2 jaja
  • So
  • 1 kašika šećera
  • 20-30 g kvasca

1. Potopiti kvasac u malo mlake vode i dodati 1 kašiku šećera. Kad se rastopi dodati 1 jaje, mleko, ulje, brašno, so. Zamesiti srednje tvrdo testo. Kad je testo glatko pokriti ga folijom i krpom i ostaviti na toplom da naraste.

 

2. Naraslo testo istresti na sto i podeliti u 11 loptica. Pet loptica razvući veličine prečnika tepsije. Svaku razvučenu lopticu namazati omekšanim maslacom i slagati jednu preko druge sem poslednje koja se ne maže već se samo preklopi preko četvrte.

 

3. Nožem iseći na četri dela, na 8 i svaki ugao zavrnuti spolja. Zatim obraditi na isti način i drugi pet loptica i na isti način ih poseći.

 

4. Pogaču premazati jajetom i posuti semenkama kad pogača malo poraste. Peći na 180 stepeni C 40-45 min.

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...