Probajte

Najbolji sos na svetu za pileća krilca i sve vrste pečenog mesa: Prste da poližeš! (RECEPT)

Pileća krilca su idealna za kasnu večeru sa prijateljima, ali samo ako ih spremite na ovaj način

Recepti 22.01.2017. - 18:01h Autor: Stil
Foto: Thinkstock

Pileća krilca stavite u činiju obilno ih pospite sa senfom, nekoliko kašika meda, posolite i dodajte biber. Promešajte ih dobro da svako krilce bude prekriveno ovom smesom.

 

Pecite u tiganju u kojem ste prethodno zagrejali ulje.

 

Kada ih ispečete, stavite ih na papirni ubrus kako bi se iscedio višak masnoće.

 

Sos za pileća krilca:

 

Potrebno je: trećina šolje (od 200ml) ulja; 4 glavice sitno seckanog crnog luka; 4 čena belog luka; četvrtinu šolje konjaka ili viskija; 2 šolje jabukovog sirćeta; moča od piletine (ono ulje u kojem ste pržili krilca s tim što ćete ga procediti); 1 šolja soja sosa; 2 kašike tabasko sosa; 200 g braon šećeta.

 

Priprema: Crni i beli luk dinstajte dok ne postane staklast u dubljoj šerpi zatim mu dodajte ostale sastojke i pustite neka lagano vri dok smesa ne postane gusta kao jogurt.

 

Sos za pileća krilca ali i ostalo pečeno meso, možete da čuvate u frižideru i koristite po potrebi.

 

Prijatno!

 

A kako da od jednog pileta spremite čak 5 jela možete da pročitate OVDE.

 

 

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs