Morate da probate

Torta Kilimandžaro: Vulkan čokolade i najfinijeg krema! (RECEPT)

Poslastica koju ćete praviti iznova i iznova
Recepti
14:54h Autor:
Torta Kilimandžaro: Vulkan čokolade i najfinijeg krema! (RECEPT)
Foto: Thinkstock

Torta pod nazivom Kilimandžaro ne nosi baš ovaj naziv tek tako - u pitanju je vulkan čokolade i slasnog krema, a tu je i prava erupcija zadovoljstva!

Sastojci za koru: 3 jaja, 3 kašike šećera, 3 kašike brašna, 50 g čokolade, 50 g margarina, kesica praška za pecivo.

Satojci za fil: 650 ml mleka, 2 pudinga od vanile, 3 kašike šećera, 50 g šećera u prahu, 100 g margarina. Po želji, u fil možete da dodate i malo otopljene bele čokolade.

Priprema:

Prvo napravite koru - otopite čokoladu i margarin pa sklonite sa vatre.Uključite rernu da se greje na 200 stepeni, a za to vreme umutite belanca sa šećerom, pa dodajte žumanca uz mućenje, i onda polako sipajte prohlađenu mešavinu otopljenog margarina i čokolade.

Dodajte brašno i prašak za pecivo, pa sve lagano promešajte špatulom ili varjačom. Preručite smesu u pleh obložen pek papirom i stavite da se peče 20-25 minuta, a čim stavite u rernu, smanjite temperaturu na 180 stepeni.

Da bi bilo zdravo i pametno: Svako dete do pete godine mora da jede ovu hranu! (RECEPTI)

<\/div>

Dok se kora peče, stavite na vatru 450 ml mleka, a ostatak mleka, pudinga i šećer razmutite, pa kad provri zakuvajte i mešajte dok se ne zgusne. Sklonite sa vatre i ostavite da se ohladi. Pečenu koru takođe potpuno ohladite.

Omeškšali margarin umutite sa šećerom u prahu, pa dodajte ohlađen puding prethodno malo umućen mikserom. Sve dobro umutiti, a zatim posudu loptastog oblika obložiti folijom ili kesom, i u nju presuti ceo fil. Stavite u zamrzivač na 30 minuta da se stegne.

Ohlađenu koru presecite na dva jednaka dela vodoravno. Izvadite činiju sa filom, poklopite jednom korom pa sve zajedno prevrnite na tacnu. Treblo bi da vam ostane oko 1 cm kore viška oko fila kada okrenete jer ćete tu naslanjati komade druge kore.

Drugu koru iseći na 8 do 12 jednakih delova. Naslanjati trouglove jedan do drugog na donju koru pa onda jedan do drugog, da im se gornji špicevi dodiruju, a vi dobijete izgled vulkana.

U "grotlo" narendajte dosta čokolade ili sipajte voćni sirup.

Ako niste ljubitelj ukrašavanja, možete da preskočite oblikovanje u loptastoj posudi, jednostavno stavite krem na koru, preklopite drugom i ukrasite po želji. U tom slučaju, dobićete izgled sa fotografije.

Hilandarski kuvar: 3 glavna jela i 2 deserta na svetogorski način! (RECEPTI)

<\/div>
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs