Ukus za pamćenje

Čuveno jelo našeg kraja: Tradicionalni čorbasti pasulj gradištanac! (RECEPT)

Tradicionalan i ukusan, a veoma jednostavan za pripremu, čorbasti pasulj gradištanac postaće vaše omiljeno jelo za ručak
Recepti 11.01.2017. - 15:37h Autor: serbianpuzzle.rs
Foto: Thinkstock
  • Srednje teško

Sastojci

  • 6 šaka pasulja
  • 1 kašika svinjske masti
  • So
  • 1 glavica luka
  • malo sveže junetine
  • 1 dimljena kolenica
  • 1 supena kašika slatke aleve paprike
  • 2-3 kašike belog brašna

Priprema: Ako koristite zemljani lonac od 8 litara, sipajte u njega 2-3 litara vode i ubacite 6 šaka pasulja i jednu kašiku svinjske masti. Posle 3 - 4 dobra ključa procedite pasulj. Ponovo nalijte vodom, stavite so, jednu glavicu luka, malo sveže junetine i jednu dimljenu kolenicu.

 

Kuvajte pasulj 2 do 2,5 sata na vatri, zatim napravite hladnu zapršku: 1 supenu kašiku slatke aleve paprike, 2-3 kašike belog brašna i hladnu vodu, izmešajte i polako sipajte u lonac sa pasuljem. Pasulj se kuva sve dok ne nestane pena. Ovo tradicionalno, ukusno jelo servirajte u zemljane činije i uživajte.

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs