Recepti sa Stilom

Punjena jaja

Jednostavnu hranu učinite nesvakidašnjom uz male trikove
Recepti 24.05.2013. - 14:44h
Punjena jaja, Foto: Shutterstock
  • 30 minuta
  • Jednostavno

Sastojci

  • 10 barenih jaja
  • 250g mlevene junetine
  • Glavica crnog luka
  • 50g putera
  • 1 kašika brašna
  • malo mleka
  • ruzmarina po ukusu
  • po ukusu majčine dušice
  • soli po ukusu

Tvrdo kuvana jaja oljuštite, odsecite poklopce i pažljivo izvadite žumanca. Luk sitno iseckajte i propržite na malo ulja, zatim dodajte mleveno meso, posolite i još malo propržite. Ispasirajte pet žumanaca i pomešajte s masom. Ovom masom punite spremljena belanca. Punjena jaja ređajte u dublji zemljani sud (đuvečaru). Na 50 grama zagrejanog putera stavite kašiku brašna, nalijte mlekom i dobro izmešajte da nema grudvica. Dodajte malo soli, majčine dušice i ruzmarina pa tim sosom prelijte jaja i zapecite. Pre služenja prelijte ih mileramom i ukrasite mrvicama preostalih žumanaca.

 

Savet:
Da jaja ne bi pucala prilikom kuvanja, izvadite ih iz frižidera, držite ih dva-tri sata u vodi u koju ste dodali četvrt čašice sirćeta i dve kocke šećera. U istoj vodi ih i kuvajte.

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs