Prste da poližeš

Jelo godine: Za ovim ručkom je poludeo ceo svet! (FOTO, RECEPT)

Probajte i shvatićete zašto je baš ovo jelo najtraženiji recept u celoj 2016. godini
Recepti
18:36h Autor:
Jelo godine: Za ovim ručkom je poludeo ceo svet! (FOTO, RECEPT)
Foto: Shutterstock

Najtraženiji recept u 2016. godini prema Guglu je složenac od zelene boranije!

Pročitajte recept, spremite ovo izvrsno jelo i shvatiće zašto je baš ovaj ručak najpopularniji u godini koju ostavljamo za sobom.

Sastojci: 500-600 g svinjetine od buta (ili junetine), 1 glavica crnog luka, 2 dl soka od paradajza, malo kečapa, vegeta, biber i so po ukusu, 600 g očiščene zelene boranije, šoljica pirinča, 3 jaja, 3 kašike pavlake i 150 g kačkavalja.

Priprema: Boraniju izblanširati u slanoj vodi 15-tak minuta. Nakon toga je dobro ocediti i ostaviti sa strane. Na malo ulja propržiti iseckan luk i meso isečeno na manje kockice. Začiniti po ukusu, dodati paradajz i kečap, naliti sa malo vode po potrebi i dinstati oko 30 minuta poklopljeno uz povremeno mešanje i dodavanje vode.

Kremasti kolač 7+7+7: Raj za nepca! (RECEPT)

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

U međuvremenu skuvati pirinač, a u posebnoj posudi žicom za mućenje sjediniti jaja i pavlaku i malo posoliti.

Podmažite veću vatrostalnu posudu pa počnite da slažete red boranije, zatim red pirinča, red mesa, pa opet red boranije. Sve zalijte mešavinom jaja i pavlake, a odozgo pospite rendani kačkavalj.

Pecite u rerni 20-tak minuta dok se ne stvori korica zlatne boje na vrhu. Poslužite uz salatu po želji.

Posle ručka naravno dolazi desert, a mi imamo izvrstan predlog za vas - Sultanovu sarmu:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs