Najlepši slatkiš

Medenjaci sa grizom: Slatka tajna bakine kuhinje (RECEPT)

Kolačići tako ukusni i mekani da ćete stalno praviti još
Recepti 28.12.2016. - 15:36h Autor: BastaBalkana.com
Foto: Thinkstock
  • 30 minuta
  • Jednostavno

Sastojci

  • 250 g meda
  • 250 g šećera
  • 250 g masti
  • 250 g griza
  • 4 jajeta
  • kašičica soda bikarbone
  • kesica cimeta
  • 800 grama brašna

1. Umutiti jaja, dodati šećer, mast, griz, sodu bikarbonu, cimet i brašno, pa sve dobro zamesiti. Tako pripremljeno testo sipati u podmazane kalupe i peći u rerni na 200 stepeni.

 

2. Kada medenjaci budu pečeni, izva­diti ih iz kalupa i uvaljati u prah šećer.

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...