Recepti sa Stilom

Zavodljive špagete

Luk iseckajte i prodinstajte na maslinovom ulju.
Recepti 14.03.2013. - 11:42h
Zavodljive špagete, Foto: Shutterstock.com
  • 35 minuta
  • Srednje teško
  • Za 4 osoba

Sastojci

  • 600g špageta
  • 1 konzerva sardina
  • 200g Crnog luka
  • 15g 1 kašika maslinovog ulja
  • 100g kikirikija
  • 20g crnih maslina
  • 1 sok od jednog limuna
  • po ukusu bosiljak
  • po ukusu Soli
  • po ukusu Bibera

Dodajte iseckane crne masline, kikiriki, posolite, pobiberite i pospite bosiljkom. Kuvajte sos par minuta i dodajte oceđene sardine. Špagete stavite na tanjir i prelijte sosom od sardina. Poprskajte sokom od limuna i ukrasite bosiljkom.

 

Savet
U Italiji se špagete kuvaju u velikom loncu koji je prethodno zagrejan, a u tom istom loncu može se praviti i sos

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...