Uživanje

Najjeftiniji posni kolač: Može da se pravi i kao torta, izuzetno sočan i ukusan! (RECEPT)

Izuzetno zahvalan posni kolač koji može da izgleda i kao torta ako samo napravite duplu smesu
Recepti 12.12.2016. - 08:41h Autor: Stil
Foto: Thinkstock

Nama je post izgovor da napravimo medeno srce - omiljeni kolač naše porodice. Veoma se lako sprema, pa svi učestvujemo u pripremama.

 

Najbolje od svega je što sastojke za njega uvek imate u kući, a gotov je za pola sata.

 

Medeno srce je spas za domaćice!

 

Potrebno: 1 šolja (250ml) kisele vode, 1 šolja šećera, 1 šolja ulja, 1 kašičica sode bikarbone, 1 kašičica cimeta, malo rendane crne čokolade, 2 šolje brašna (može i malo više), 3 kašike džema (mi koristimo džem od šljiva, ali može bilo koji), 100 grama crne čokolade i malo ulja, 200 grama oraha.

 

Priprema: U jednu vanglu izmešajte šećer, kiselu vodu, sodu bikarbonu, ulje, cimet i rendanu čokoladu. Zatim dodajte brašno pa kada dobro umutite ne zaboravite džem. Kada se napravi glatka smesa izlijte je u pleh i pecite na 200 stepeni oko 25 minuta (zavisi od rerne).

 

Posna bela torta puna čokolade: Laka kao san, gotova za čas! (RECEPT)

 

Vruć kolač  bogato premažite sa džemom, pospite orahe pa preko izlijte glazuru od rastopljene čokolade i ulja.

 

Ostavite da se kolač ohladi.

 

Savet plus: Medeno srce možete da pravite i kao tortu s tim što ćete da napravite dve kore i da ih filujete sa džemom i orasima, a sve zalijete čokoladom.

 

Uživajte!

 

Kremast, sočan, postan: Najbrži i najlepši kolač ikada pravi se od dva sastojka! (RECEPT)

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs