Izvrsno jelo

Posne punjene paprike: Savršen ručak, ukusniji od mesa! (RECEPT)

U danima posta ne morate da se odreknete omiljenog jela - zamenite meso slasnim povrćem i biće ukusnije nego mrsno
Recepti 11.12.2016. - 15:12h Autor: BastaBalkana.com
Foto: Thinkstock
  • 35 minuta
  • Srednje teško
  • Za 10 osoba

Sastojci

  • 10 paprika
  • 200 grama pirinča
  • 200 grama graška
  • 200 grama šargarepe
  • glavica belog luka
  • Glavica crnog luka
  • 3 krompira
  • 2 decilitra ulja
  • 2 kašike brašna
  • veza peršunovog lista
  • so, biber po ukusu

1. Grašak i pirinač odvojeno skuvati, a paprike očistiti od peteljki isemenki. U posebnoj posudi na ulju propržiti crni i beli luk i šargarepu (prethodno sve sameljite), pa dodati kuvani pirinač i grašak.

 

2. Izmešati i začiniti po ukusu, a zatim pripremljenom smesom puniti paprike. Svaku zatvoriti kolutom od krompira, složiti punjene paprike uspravno u posudu i preliti belim sosom.

 

3. Sos se priprema tako što se na ulju proprži brašno, doda voda i sitno iseckan beli luk i začini po ukusu. Paprike zapeći u rerni oko 45 minuta na temperaturi od 200 stepeni.

 

Ovo su doručkovali srednjovekovni Srbi: Hrana za zdrave i jake ljude! (RECEPT)

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...