Recepti sa Stilom

Užički medaljoni

Teleće meso od filea isecite na jednake šnicle, izlupajte tučkom, posolite i pobiberite po ukusu i uvaljajte u brašno
Recepti
14:34h
Užički medaljoni
Užički medaljoni, Foto: Shutterstock
  • 40 minuta
  • Srednje teško
  • Za 4 osoba

Sastojci

  • 1kg telećeg mesa
  • 300g kajmaka
  • 50g brašna
  • 30g senfa
  • 2dl Ulja
  • glavica belog luka
  • po ukusu mlevenog bibera
  • po potrebi peršunovog lista
  • po ukusu soli

Pržite u dubokom ulju, sve dok meso ne porumeni. Potom svaku premažite senfom, pomešanim sa sitno iseckanim belim lukom, vratite u šerpu, sipajte pola čaše mlake vode i ostavite da se još malo prokuva na tihoj vatri. Izvadite medaljone u veću plitku činiju, na svaki stavite kuglicu kajmaka i pospite sitno isečenim peršunovim listom. Služite s povrćem (boranija, krompir, grašak, barena šargarepa). Savet Sve vrste mesa za odreske držite u mleku najmanje jedan sat, biće mekše i ukusnije

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs