Morate da probate

Mini kopija sarme: Hrskave ćuftice od kupusa i mlevenog mesa! (RECEPT)

Slasni zalogajčići neodoljivo podsećaju na omiljeno zimsko jelo Srba
Recepti 25.11.2016. - 13:53h Autor: stvarukusa.rs
Foto: Thinkstock
  • 30 minuta
  • Jednostavno

Sastojci

  • 450 g mlevenog mesa (najbolje mešanog)
  • 1 crni luk, srednje veličine
  • 450 g kiselog kupusa, dobro oceđenog
  • 220 g krem sira
  • 2 šolje začinjenih prezli
  • 1 jaje

1. Na ulju propržite iseckan crni luk i mleveno meso dok meso ne bude lepo isprženo (oko 10 minuta). Prženo meso procedite i odložite sa strane, piše Stvarukusa.rs.

 

2. Mesu dodajte sitno iseckan i proceđen kiseli kupus i krem sir. Sve dobro promešajte. Pokrijte smesu i držite u frižideru oko 2 sata.

 

3. U maloj posudi umutite jaja, a u drugu posudu stavite prezle začinjene po želji. Od smese s kupusom i mlevenim mesom oblikujte ćufte, pa ih uvaljajte u jaja, pa u prezle i ređajte na pleh obložen papirom za pečenje.

 

4. Pecite ćufte u rerni zagrejanoj na 180 stepeni C oko 15 minuta, dok lepo ne porumene.

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...