Odličan spoj ukusa

Nepečena torta: Brzi slatkiš od keksa i kajsija! (RECEPT)

Osvežavajuća i ukusna, odlična u svakoj prilici
Recepti 18.11.2016. - 14:00h Autor: lisa.rs
Foto: Thinkstock
  • 30 minuta
  • Jednostavno

Sastojci

  • 5 dl slatke pavlake
  • 3 kesice šlaga
  • čaša kisele pavlake
  • 200 g keksa
  • 300 g mlevenog keksa
  • ½ kajsija iz konzerve
  • 5 dl mleka
  • štangla čokolade za kuvanje

1. Umutite slatku pavlaku, potom umutite šlag sa 2 dl mleka i u to dodajte kiselu pavlaku. Sjedinite, pa podelite na dva dela. U jednu polovinu šlaga stavite mleveni keks.

 

2. Ceo keks umačite u zagrejano mleko i ređajte na tanjir ili u kalup za tortu. Zatim stavite polovinu fila s keksom, odozgo oceđene kajsije (polovine), pa prekrijte drugom polovinom fila.

 

3. Tortu prekrijte drugom polovinom šlaga i ukrasite listićima badema i komadićima kandiranih kajsija.

 

 

Izvor: Lisa

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...