Recepti sa Stilom

Banatski kupus

Al se opet dobro jede, bas!
Recepti 22.05.2013. - 13:00h
Banatski kupus, Foto: Shutterstock
  • 90 minuta
  • Srednje teško
  • Za 6 osoba

Sastojci

  • 400g svinjskog mesa
  • 400g kiselog kupusa
  • 50ml Ulja
  • 1 Glavica crnog luka
  • 100g pirinča
  • 2 para kranjskih kobasica
  • 250ml pavlake
  • malo prezli
  • 50g maslaca
  • po ukusu majorana
  • po ukusu paprike
  • čen belog luka
  • po ukusu kima
  • bibera i soli po ukusu

U sitno iseckan i prženi crni luk stavite svinjsko meso iseckano na kocke i začinjeno solju, majoranom, paprikom, biberom i dobro zgnječenim čenom belog luka. Sve stavite u lonac, poklopite i dinstajte u sopstvenom soku dok ne omekša. U podmazanu i prezlama posutu vatrostalnu činiju stavite jednu trećinu kupusa, dodajte malo soli i kima. Preko toga stavite polovinu količine mesa, par kobasica naseckanih na sitne kockice i polovinu pirinča, zatim opet kupus, pa drugu polovinu istih priloga. Poslednji sloj je kupus. Na kraju sve prelijte pavlakom, pospite prezlama i dodajte malo rastopljenog maslaca. Pecite u zagrejanoj rerni oko sat vremena na 220 stepeni.

 

Savet
Ako vam ruke mirišu na beli ili crni luk, protrljajte ih talogom od crne kafe

 

 

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs