Prijatno

Najlepši jesenji puding od bundeve: Začinjen cimetom i vanilom!

Od navedene količine sastojaka dobićete oko 4 činije ili šoljice pudinga
Recepti
17:48h Autor:
Najlepši jesenji puding od bundeve: Začinjen cimetom i vanilom!
Foto: Thinkstock
  • 30 minuta
  • Srednje teško
  • Za 4 osoba

Sastojci

  • 350 - 400 g pirea od kuvane ili pečene bundeve
  • 2 supene kašike brašna
  • 1 puna supena kašika meda
  • 3 dcl pirinčanog ili zobenog mleka
  • 1 čajna kašičica ekstrakta vanile
  • 2 čajne kašičice cimeta
  • pola čajne kašičice mlevenog đumbira

Jesen je vreme bundeve i idealno doba kada možete da iskoristite njene brojne vrednosti. Osim što je lekovita, bundeva je izuzetno ukusna namirnica od koje se prave različita jela.

Zbog svog slatkastog ukusa, najčešće se koristi za pripremu jesenjih krem čorbi i kolača. Ovom prilikom smo za vas odabrali jednu malo drugačiju poslasticu. Obradujte sebe i svoje ukućane jedinstvenim i vrlo upečatljivim desertom – aromatizovanim pudingom od bundeve. Kada ga jednom isprobate, uvek ćete tražiti činiju više.

Priprema:

Bundevu isecite na kockice. Skuvajte je u vodi i štapnim mikserom usitnite u pire. U pire zatim dodajte 2 supene kašike brašna, med, mleko i sve začine. Dobro promešajte da ne ostanu grudvice. Stavite smesu na laganu vatru i mešajte dok ne provri. Kada puding provri, pustite da lagano vri uz mešanje još minut-dva, pa ulijte u ohlađene posudice. Zatim ga stavite u frižider na dva sata da se potpuno ohladi i stisne.

Od navedene količine sastojaka dobićete oko 4 činije ili šoljice pudinga. Puding dodatno možete obogatiti kokosovom kremom.

<\/div>
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs