Sjajan ukus

Ne dajte da vas ime zavara: Torta ruska salata obara s nogu! (RECEPT)

Po receptu naših baka
Recepti
17:50h Autor:
Ne dajte da vas ime zavara: Torta ruska salata obara s nogu! (RECEPT)
Foto: Profimedia

Ovoj torti neće moći da odoli nijedan sladokusac! Probajte i videćete - uživanje je zagarantovano!

Sastojci za kore: 12 belanaca, 12 kašika šećera, 6 žumanaca, 6 kašika brašna, 6 kašika mlevenih oraha.

Sastojci za fil: 6 žumanaca, 6 kašika šećera, 600 g vrelog zaslađenog mleka, 250 g margarina, 150 g šećera, 200 g seckanih oraha, 200 g seckanih žele bombona, 200 g seckanog suvog grožđa, 200 g seckanih suvih smokava.

Priprema:

Kora: Umutiti 12 belanaca sa 12 kašika šećera, pa dodati 6 žumanaca, 6 kašika brašna i 6 kašika mlevenih oraha. Smesu podeliti na tri dela i od nje ispeći posebno 3 kore.

Fil: Dobro umutiti 6 žumanaca sa 6 kašika šećera. Dobijenu smesu izjednačiti i polako u nju sipati 600 g vrelog, po ukusu zaslađenog mleka i kuvati na pari dok se ne zgusne. Ostavite dobijeni fil da se ohladi.

Umutiti 250 g margarina sa 150 g šećera u prahu, pa sastaviti sa ohlađenim filom i ujednačiti. Od ove smese odvojiti deo za premaz vrha i stranica torte, a u ostali deo dodati iseckan orah, iseckan žele, iseckano suvo grožđe i suve smokve.

Ređati naizmenično koru i šareni fil, a vrh torte i stranice premazati filom koji smo ostavili. Tortu možete dekorisati tako što ćete je posuti mlevenim orasima ili rendanom čokoladom.

Večera gotova za 15 minuta: Mekani mafini punjeni kremastim sirom! (RECEPT)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs