Slasno testo

Najlepši hleb na svetu nikad niste jeli: Portugalska kukuruzna pogača sa medom! (RECEPT)

Kad ga jednom probate, teška srca ćete se vratiti na običan hleb
Recepti 15.10.2016. - 22:09h Autor: domacica.com
Foto: Profimedia
  • 30 minuta
  • Srednje teško

Sastojci

  • 2 šolje brašna
  • 1 šolja kukuruznog brašna
  • 1 šolja vode
  • pola šolje mleka
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 1 kašika meda
  • 1 kašičica soli
  • 1 kesica kvasca

1. Kukuruzno brašno pomešajte sa mlakim mlekom i vodom, pa ostavite da odstoji desetak minuta. Dodajte kvasac, ulje, med i ostatak brašna, pa umesite glatko testo. Ostavite da stoji sat vremena, pa premesite.

 

2. Oblikujte hleb i stavite u tepsiju, pa ga ostavite da odstoji dok se rerna ugreje na 230 stepeni. Stavite da se peče 5 minuta na 230, pa smanjite temperaturu na 200 stepeni. Pecite još 25 minuta, izvadite i prekrijte krpom.

 

3. Kad se prohladi, možete da uživate u svom ukusnom hlebu.

 

Burek sa mesom zaliven jajima: Najukusnije testo bez razvlačenja kora! (RECEPT)

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...