Ukus Bosne

Burek sa mesom zaliven jajima: Najukusnije testo bez razvlačenja kora! (RECEPT)

Bićete oduševljeni mekoćom i ukusom hrskavog bureka
Recepti 12.10.2016. - 16:48h Autor: megagiga.info
Foto: Thinkstock
  • 20 minuta
  • Jednostavno

Sastojci

  • 500 g gotovih kora
  • 650 g mlevenog mesa
  • Glavica crnog luka
  • 5 jaja
  • 400 ml pavlake
  • 500 ml mineralne vode
  • so, biber

1. Na zagrejanom ulju propržite sitno iseckan luk i dodajte so i biber. Nakon što začini puste aromu, a luk dobije lepu boju, počnite sa slaganjem bureka.

 

2. Namastite tepsiju za pečenje, a burek slažite na stolu. Stavite prvo jedan sloj kora, a potom sloj mesa i nastavite dok ne potrošite kore i nadev. Zarolajte burek u oblik po vašoj želji i stavite u tepsiju za pečenje.

 

3. U međuvremenu izmutite jaja, pavlaku, malo soli i vodu, pa prelijte preko bureka i pecite 40-ak minuta na 180 stepeni. Poslužite vruće uz jogurt ili kiselo mleko.

 

Pasulj na turski način: Hranljiva čorbica za hladne dane! (RECEPT)

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...