Idealna jesenja poslastica

Bundevara od heljdinih kora: Zdrav i ukusan slatkiš bez šećera! (RECEPT)

Pitu bundevaru možete napraviti i od heljdinih kora. Još kad dodate meda i malo cimeta, oduševićete sve koji je budu probali
Recepti 08.10.2016. - 22:18h Autor: pansport.rs
Foto: Thinkstock
  • Srednje teško

Sastojci

  • 500 g heljdinih (integralnih) kora
  • 500 g rendane bundeve
  • 2 kašike meda
  • cimet po želji
  • biljno ulje

Priprema: Izrendajte bundevu i pomešajte je sa medom i cimetom. Svaku koru poprskajte uljem, ravnomerno rasporedite po njoj kašiku fila i umotajte je. Ponovite postupak sa svakom korom i stavite na pleh obložen papirom za pečenje. U zagrejanoj rerni na 180 C, pecite pitu 20 - 30 minuta.

 

Savet: ukoliko volite hrskaviju pitu, onda pecite još desetak minuta.

 

Dezert gotov za 10 minuta: Sočne zapečene jabuke! (RECEPT, VIDEO)

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs