Uspeva svakome

Kako da napravite makedonski pinđur: Južnjački specijalitet koji svi vole! (RECEPT)

Pinđur ili pindžur je zimnica od paprike i paradajza koja se lako, brzo i jednostavno pravi, a nema ko je ne voli
Recepti 07.10.2016. - 21:37h Autor: zalogaj.com
Foto: Thinkstock
  • Srednje teško

Sastojci

  • 3 kg mesnate crvene paprike
  • 0.25 kg ljutih papričica
  • 150 g belog luka
  • 1.5 kg plavog patlidžana
  • 1.5 kg paradajza
  • 1 kašika šećera
  • 1 kašika soli
  • 2 dl ulja

Priprema: Paprike, patlidžan i paradajz ispeći, oljuštiti i samleti na mašini za meso. Ljute papričice samo blago ispeći. U šerpu staviti ulje da se ugreje, dodati samlevenu masu i pržiti dok sva tečnost ne ispari, dodati šećer, so, sitno iseckani beli luk.

 

Pržiti još 10-15 minuta. Dodati pečene ljute paprike, lagano izmešati da se ne raspadnu. Tegle treba da budu tople, sipati pinđur do vrha tegle. Odmah zatvoriti poklopcem i okrenuti naopačke tegle. Ostaviti ih tako dok se ne ohlade.

 

Kupus ribanac: Bez njega ne mogu ljubitelji kisele zimnice! (RECEPT)

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs