Oduševiće vas

Hleb kojeg dozvoljavaju čak i dijete: Bez brašna, ukusan i mekan kao duša! (RECEPT)

Ako želite da uživate u ukusnom sendviču bez griže savesti, ovo je idealni hleb za vas
Recepti 28.09.2016. - 19:09h Autor: Zadovoljna.hr
Foto: Profimedia
  • Jednostavno

Sastojci

  • 3 jaja
  • 100 grama sirnog namaza
  • 1/2 kašičice praška za pecivo
  • Prstohvat soli

Hleb je mnogima omiljena namirnica koju kombinuju uz razna jela. Ali, ovaj ukusni zalogajčić usko je povezan sa gojenjem jer je prepun ugljenih hidrata. Ako želite da uživate u ukusnom sendviču bez griže savesti, napravite "upsi" (oopsie) hleb - ukusnu, mekanu i zdravu verziju hleba bez trunke brašna!

 

Priprema:

 

1. U jednu činiju izdvojite belanca, dodajte malo soli i umutite ih u sneg.

 

2. U drugu činiju stavite žumance, sir i prašak za pecivo i sve dobro izmiksajte dok ne dobijete ujednačenu, glatku smesu.

 

3. U dobijenu smesu postepeno dodajte sneg od belanaca, pa ga polako i postepeno umešajte kako bi zadržao volumen.

 

4. Na tepsiju raširite papir za pečenje, kašikom uzimajte smesu, pa je stavljajte na papir, ali ostavite dovoljno razmaka između peciva.

 

5. Tepsiju stavite u zagrejanu rernu i pecite hlepčiće oko 25 minuta na 150 stepeni.

 

Dijeta čuvenog doktora Oza: Za 14 dana 7 kilograma manje bez gladovanja! (RECEPT)

 

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Saveti:

 

- Kada peciva izvadite iz rerne iznenadiće vas njihov izgled sličan kuvanom belancu, međutim ne dajte se zavarati, upravo takvi moraju da budu, ali ne i zadugo. Naime, nakon što se u potpunosti ohlade, peciva je važno staviti u posudu s hermetičkim poklopcem, pa ih ostaviti preko noći. U tom periodu u potpunosti će da promene teksturu i počeće da liče na hleb. 
- Hleb će ispasti vrlo izdašan i mekan, idealan uz saftna jela i za sendviče.
- Pecivo možete da napunite i slatkim namazima, pa da ga jedete i kao desert.

 

Najukusniji beskvasni hrono hleb: Saveti koje svaka domaćica treba da zna!

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...