Isprobajte

Septembarska torta: Potpuni hit na rođendanima! (RECEPT)

Deca je smažu u jednom dahu, dok odrasli polagano uživaju u ovom divnom ukusu
Recepti
11:42h Autor: ,
Septembarska torta: Potpuni hit na rođendanima! (RECEPT)
Foto: Thinkstock

Složićete se da je septembar mesec rođendana. Mi smo bili skoro svaki vikend u nekoj od igraonica. Ono što nam je privuko pažnju je ova torta.

Skoro svi su je pravili i posluživali a klincima nije dosadila. Što je najzanimljivije i odrasli su je sa uživanjem jeli.

Mame su radosno delile recept jer se lako sprema a očigledno je potpuni hit.

Ovo su sastojci:

Za koru: 5 belanaca, 5 kaška šećera, 5 pet kašika mlevene plazme.

Za fil: 15 žumanaca, 250 g +4 kasike šećera, 1/2 l mleka, 2 pudinga sa ukusom slatke pavlake, 375 g maslaca/margarina, ostatak od 300 g plazma keksa, 100 g bele čokolade i još: 4 krem šlaga sa ukusom vanile, 200 g višanja, 100 g mlevenog šećera i 1 mala čašica kisele pavlake.

Savršena rođendanska torta: Čokolada, plazma i krem! (RECEPT)

Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

Priprema:

Iz pakovanja od 300 g mlevenog plazma keksa odvojite 15 ravnih kašika za 3 kore, ostatak sačuvajte za fil. Umutite belanca, dodajte šećer i mlevenu plazmu pa ispecite kore na 200 stepeni oko 20 minuta.

Za fil na pari skuvajte žumanca sa 250 g sećera, posebno skuvajte pudinge u mleku sa 4 kasike sećera. Kada se filovi ohlade umutite ih sa margarinom ili maslacem, dodajte ostatak plazma keksa i rendanu belu čokoladu (ja sam ovog puta stavila obicnu mlečnu čokoladu).

Umutite šlag pa u njega dodajte 200g očišćenih višanja i čašicu kisele pavlake, kao i 100 g mlevenog šećera, pa filujte koru - fil - šlag sa višnjama dok ne potrošite materijal.

Ukrasite je po želji i u zavisnosti šta rođendanko voli. Uživajte!

Najjeftiniji starinski kolač: Julišku obožavaju deca, ali i odrasli! (RECEPT)

Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs