Recepti sa Stilom

Mafini od krušaka, grožđa i griza

Obradujte vaše najmilije ovom ukusnom poslasticom
Recepti
23:44h
Mafini od krušaka, grožđa i griza
  • 30 minuta
  • Srednje teško
  • Za 3 osoba

Sastojci

  • 1 veća zrela kruška ili dve manje
  • 3 jajeta
  • 150 g šećera
  • 2 dl mleka
  • 1 dl ulja
  • 300 g grožđa
  • 200 g brašna
  • 3 kašike griza
  • pola praška za pecivo
  • papirne korpice za mafine
  • pleh za mafine

Priprema:Mafine umutiti kulinarskom žicom, ne mikserom. Prvo umutiti jaja i krušku prethodno isečenu, oguljenu, očišćenu od koštica, iseckanu i usitnjenu viljuškom (upravo ona mafinima daje sočnost).

U to prvo dodati tečne sastojke (ulje i mleko), a onda čvrste (brašno, griz i prašak za pecivo).

Smesu sipati u kalupe za mafine u koje su stavljene papirne korpice, a odozgo staviti grožđe. Peći na 180 stepeni oko 30 minuta.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs