Recepti sa Stilom

Romantična torta

Umutite belanca sa šećerom (125g), dodajte žumanca i lagano umešajte brašno.
Recepti 14.03.2013. - 10:07h
Romantična torta, Foto: Shutterstock.com
  • 45 minuta
  • Jednostavno
  • Za 4 osoba

Sastojci

  • 5 jaja
  • 125g šećera
  • 125g brašna
  • 50g pekmeza
  • 1 pomorandža
  • 1 konzerva ananasa
  • 50g višanja iz kompota
  • 1 kesica želatina
  • 1 šlag za dekoraciju

Sipajte u nauljen i brašnom posut kalup za torte pa pecite u rerni 20 minuta na 200 stepeni. Ohlađen biskvit premažite pekmezom pa poređajte kolutove ananasa i pomorandže. Dodajte višnje i stavite u frižider da se malo stegne. Pripremite želatin i dodajte još 50 g šećera. Ohlađen želatin prelijte preko voća. Kada se torta stegne, dekorišite je šlagom.

Savet
Prilikom pripreme biskvitnih testa obično se posebno mešaju žumanca i šećer, pažljivo se dodaju brašno i drugi sastojci, a na kraju čvrsto ulupan sneg od belanaca

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...