Obavezno probajte

Paprika tumbalica: Obavezan deo turšije! (RECEPT)

Uživaćete u svakom zalogaju paprike spremljene na slastan način
Recepti 05.09.2016. - 16:02h Autor: recepti.com
Foto: Profimedia
  • 60 minuta
  • Srednje teško

Sastojci

  • 120 kom paprike somborke
  • 250 g soli
  • 200 g šećera
  • 1 konzervans
  • 1 vinobran
  • 2 glavice belog luka
  • 2 kesice bibera u zrnu
  • 1 veza svežeg peršuna
  • 150 ml esencije

1. Papriku oprati, izvaditi peteljke i očistiti od semena, pa ostaviti da se malo prosuši. Šećer, so, konzervans, vinobran, seckani beli luk, seckani peršun, sve izmešati da se sjedini, pa na kraju dodati esenciju.

 

2. U veću kantu sa poklopcem ređati papriku da otvor bude ka gore, posipati smesom, pa opet ređati papriku, posipati smesom, i tako dok ima materijala. Kantu zatvoriti dobro poklopcem, pa ostaviti da odstoji 24 časa.

 

3. Povremeno samo protumbati papriku, ne otvarajući poklopac. Sutradan, u veće tegle slagati papriku, malo pritisnuti, da se bolje slože, tegle napuniti skroz do vrha, staviti plastične "krstiće".

 

4. Videćete da je paprika pustila puno vode, pa sa tim naliti tegle, da budu do vrha pune, i zatvoriti poklopcima. Tečnost koja je ostala ostaviti u posudu pa za 2 ili 3 dana proveriti da li je potrebno da se dolije.

 

Čalabrca, brzinski seljački obrok: Recept koji ćete obožavati!

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...