Morate da probate

Posna pica sa krompirom i maslinama: Jednostavno fantastična! (RECEPT)

Kad je jednom probate, nećete je spremati samo dok postite
Recepti
19:02h Autor:
Foto: Profimedia
  • 20 minuta
  • Srednje teško

Sastojci

  • 250 g brašna
  • 50 g griza
  • 1-2 kašičice soli
  • pola kockice kvasca
  • kašičica šećera
  • 60 g zelenih maslina bez koštica
  • čen belog luka
  • 60 ml maslinovog ulja
  • kašičica origana
  • 400-500 g kuvanog krompira
  • 150 g paradajza isečenog na kolutove
  • 100 g posnog kačkavalja
  • krupna morska so

1. U posudi promešajte brašno, griz i so. U sredini napravite udubljenje, stavite izdrobljen kvasac, pa dodajte šećer i 1-2 kašike mlake vode. Pokrijte posudu i ostavite oko 15 minuta na toplom da nadođe, piše Lisa.

 

2. Sipajte oko 1,2 dl mlake vode i zamesite glatko testo. Napravite loptu, pokrijte ponovo i ostavite 45 minuta da testo naraste. Iseckajte sitno masline.

 

3. Oljuštite beli luk, izgnječite ga i propržite na ulju. Umešajte origano i sklonite sa vatre. Oljuštite kuvani krompir i uzduž isecite na tanke kriške. Rernu zagrejte na 200°C. Obložite dva pleha papirom za pečenje.

 

4. Testo podelite na dva dela i oklagijom istanjite na dva kruga. Stavite ih na plehove i tanko pospite sa malo kaškavalja. Odozgo poređajte krompir, paradajz i masline. Poprskajte uljem, pospite ostatkom kačkavalja i pecite u rerni oko 20 minuta.

 

5. Zatim isprskajte preostalim uljem, pospite morskom solju i garnirajte origanom. Servirajte toplo.

 

Stari recept za palačinke: Tanke i mekane kao duša! (FOTO)

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...